Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКомпот із малини
Нам знадобиться:
- 700 г малини,
- 250 г цукру,
- 3 л води.
Приготування:
Малину перебери та поклади в друшляк і промий. Залиш малину в друшляку і дай стекти воді. Приготуй цукровий сироп, закинувши цукор у воду і проваривши 5 хвилин.
По підготовлених стерилізованих банках розклади малину, залий киплячим сиропом і закатай. Переверни банки з малиновим компотом догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження. Зберігай компот із малини в прохолодному темному місці бажано не більше 1 року
Компот із яблук
Нам знадобиться:
- яблука — 1 кг;
- цукор — 0,5 склянки;
- вода — 3 літри.
Приготування:
На компот потрібно відібрати неушкоджені яблука середнього розміру. Після цього розсортувати так, щоб до однієї банки потрапили плоди одного сорту. Тепер яблука потрібно ретельно помити. Дрібні плоди будемо консервувати цілком, а дуже великі яблука можна різати часточками.
Банки для компоту треба ретельно помити, ошпарити окропом і просушити. Заповнити плодами банки до верху. Потім в банки потрібно залити окропом до самого верху. Після цього потрібно відставити банку на добу. За цей час яблука просочаться рідиною. Кількість води в банці зменшиться. Потрібно буде підлити до самого краю кип’яченої води. Взяти невелику каструлю. Потім злити з банки рідину в каструлю. Додати цукор і довести сироп до кипіння. Цим киплячим сиропом залити яблука і закатати банку металевою кришкою.
Тепер потрібно банку перевернути догори дном, укутати теплою ковдрою і залишити до тих пір, поки банка не охолоне. Смачного.
Компот з винограду
Інгредієнти:
- 800 г винограду,
- 200 г цукру,
- 2 л води.
Приготування:
Налий у каструлю воду з розрахунку 2 л на 3-літрову банку, постав на вогонь і скип’яти. Виноград ретельно помий, відокрем від гілочок, перебери і видали порчені ягоди. Наповни виноградом чисті підготовлені банки приблизно на 3/4.
Окропом наповни банки до краю, накрий чистими кришками і залиш на 5-10 хвилин. Потім злий воду з винограду назад у каструлю і знову скип’яти.
У банки з виноградом всип по 1 склянці цукру. Кількість цукру регулюй залежно від солодкості винограду. Прокип’яти кришки для закачування. Знову залий банки окропом до самого верху, закрий стерильними кришками і закатай. Переверни банки догори дном, закутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Смачного!
Компот із вишні
Інгредієнти:
- 2 л води,
- 1 кг вишні,
- 300 г цукру,
Приготування:
Вишню помий, перебери і почисти. Хоча кісточки можна і не видаляти. Налий воду в каструлю, насип цукор, постав на вогонь і доведи до кипіння. Якщо вишня кисла, можеш додати ще цукру.
Слідом за цукром відправляй у киплячу воду вишню і знову доведи до кипіння. Провари 1 хвилину і знімай каструлю з вогню. Компот із вишні накрий кришкою і залиш до повного охолодження, а потім можна ще поставити в холодильник.
Компот із смородини з малиною та аґрусом
Інгредієнти:
- Смородина 200 грам
- Малина 200 грам
- Агрус 200 грам
- Вода для компоту очищена 3 літри
- Цукор 250 грам
Приготування:
Смородину помийте й засипте столовою ложкою цукру. Малину розімніть ложкою. Підготуйте аґрус. Очистіть його від жорстких хвостиків й добре помийте. Покладіть його в каструлю, додайте цукру, залийте водою і поставте на вогонь.
Як тільки вода закипить, опустіть в каструлю малину і смородину. Варіть компот п’ять хвилин, після чого зніміть його з вогню і дайте настоятися п’ять хвилин під закритою кришкою.
Компот з полуниці
Інгредієнти:
- Полуниця — 3 кг
- Вода — 2 л
- Цукор — 600 г
Приготування:
Промити ягоди в холодній воді. Залишити в друшляку, щоби стекла вода. Очистити полуницю від плодоніжок і листочків.
Підготувати банки для компоту. Розкласти плоди в десять півлітрових банок. Кожну заповнити на ⅔ від загального об’єму. Прокип’ятити цукор з водою, поки він повністю не розтане. Залити полуницю гарячим сиропом.
Накрити банки бляшаними кришками, щільно притиснути. Закатувати можна тільки після стерилізації.
Компот із персиків
Інгредієнти:
- 3 кг персиків,
- 300 г цукру з розрахунку на 1 л води,
- лимонної кислоти на кінчик ножа.
Приготування:
Персики помий і перебери, відбираючи щільні не переспілі плоди. Перед тим як варити компот із персиків, їх бажано бланшувати, щоб позбавити від волохатої шкірки.
Очисти персики від шкірки, розріж на 2-4 частини в залежності від розміру і очисти від кісточок. Поклади фрукти у стерилізовані банки, залий окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин.
Потім злий воду з банок в каструлю і додай цукор відповідно до зазначеної пропорції. Постав сироп на вогонь, доведи до кипіння і вари 5 хвилин.Залий персики киплячим сиропом і закатай. Переверни банки і залиш до повного охолодження.
Смачного!
Компот з абрикосів
Інгредієнти
- 0,5 кг абрикосів,
- 1 апельсин,
- 300 г цукру,
- 3 л води.
Приготування:
Абрикоси ретельно помий зі щіточкою, щоб добре відчистити волохатий верхній шар. Розріж на половинки і очисти від кісточок. З апельсина відіжми сік.
Скип’яти воду, додай цукор і провари до розчинення. Потім закинь у киплячий сироп абрикоси, влий апельсиновий сік і провари протягом 10-15 хвилин. Ароматний, насичений і смачний компот з абрикосів готовий.
Смачного!
Компот з аличі
Інгредієнти:
- червона алича з кісточками – 1,35 кг;
- цукровий пісок – 0,35 кг;
- вода фільтрована – 2,4 л.
Приготування
Банки вимиваємо й стерилізуємо на пару десять хвилин кожну. Аличу перебираємо, промиваємо в холодній воді, даємо гарненько стекти, і кидаємо в підготовлені раніше банки, заповнюючи їх на одну третину.
Воду прогріваємо до температури кипіння, заливаємо нею плоди, прикриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо на двадцять хвилин. Потім повертаємо рідина в початкову ємність, скориставшись кришкою з отворами.
Доводимо злиту воду до температури кипіння, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до повного розчинення і розливаємо отриманий сироп у банки. Закорковуємо кришки та закутуємо компотик теплою ковдрою, попередньо перевернувши банки догори дном.
Компот із груш
Інгредієнти:
- Груші – 10 кг.
- Цукор – 200 г на літр сиропу.
- Лимон – 2 шт.
- Лимонна кислота – 3 ч. л.
Приготування:
Промийте груші , після чого видаліть хвостики і пошкодження, якщо такі є. Підготовлені груші помістіть в миску і залийте їх окропом з додаванням лимонної кислоти. Дайте настоятися 10-15 хвилин.
Банки ретельно вимити, після чого обробіть їх окропом або поставте стерилізуватися на чайник. Викладіть груші в банки, додавши в кожну по 2-3 часточки лимона. Підкислений розчин, в якому бланшувалися груші, необхідно перелити в каструлю, попередньо виміряти кількість рідини, щоб розрахувати цукор. При необхідності можна додати води, щоб точно вистачило готового сиропу. Після закипання рідини необхідно додати 200 г цукру на кожен літр води.
Заливаємо сиропом банки з грушами, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися. Залишилося лише закатати, перевернути і поставити догори дном.
Смачного!
Нагадаємо,
Як повідомляв портал Знай.ua
Також Знай.ua писав,