Якщо працездатні українц понад 60 днів перебувають закордоном та декларують відсутність доходів, то сім’я втрачає право на субсидії.
Про це заявив під час брифінгу заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.
Так, стало відомо, що у разі того, коли працездатна особа перебувала за кордоном понад 60 днів, то є два варіанти, аби її сім’я в Україні не втратила право на субсидії. Перший спосіб це задекларувати дохід за кордоном, а другий – виключити її зі складу домогосподарства.

Заробітчани, кадр з відео
Заробітчани, кадр з відео

При цьому винятком є службові відрядження, навчання за кордоном чи лікування. Якщо дитина навчається за кордоном, то достатньо подати документ, який це підтверджує, і її виключать зі складу домогосподарства. Відтак інформацію про її доходи і майновий стан не враховують при призначенні субсидій.
Проте, якщо зі складу домогосподарства виключити заробітчанина, це може стати серйозною проблемою. Адже якщо людина перебуватиме за кордоном понад 60 днів, родина може втратити право на субсидію.

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики розповіли, яких субсидій варто очікувати українцям у 2021 році: "прийдеш, призначать..."

Як повідомляє портал "Знай.ua" українцям дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення

Також "Знай.ua" писав, що субсидії в Україні виплачуватимуть за новими правилами: хто залишиться " за бортом"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще