На Львівщині СБУ затримала чоловіка, який напередодні 8 травня поширював комуністичну символіку, що з 2015 року заборонена в Україні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила пресслужба Управління СБУ у Львівській області.

Напередодні Дня пам'яті та примирення чоловік продавав стяг комуністичного тоталітарного режиму.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

“Символіка із зображенням одного з ініціаторів та організаторів червоного терору, могла бути використана під час публічних акцій і стати “яблуком розбрату” та розпалити ворожнечу”, – йдеться в повідомленні.

Наразі чоловіку готується повідомлення про підозру за ч.1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

З травня 2015 року в Україні діє закон Про засудження комуністичного і нацистського режимів. Він забороняє пропаганду радянської символіки. Це відноситься і до перейменування міст і вулиць, які носять імена радянських діячів.

Нагадаємо, раніше Терехов наплював на благання харків'ян щодо смердючого "коксохіму": "труїтися далі?"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Голодні харків'яни вийшли на вулиці і перекрили все: "Три місяці не платять!" У Харкові працівники державного підприємства "Завод Електроважмаш" вийшли на акцію протесту і перекрили Московський проспект

Також "Знай.ua" писав, що Харківські депутати повстали проти Жукова, якого обожнював Кернес.