Котрий рік поспіль в Ічнянській територіальній громаді готують волонтерську партію на передову. Цього разу - святкову, з пирогами та пасками.

Староста сіл Рожнівка, Довбні та Максимівка Олена Бортник розповіла, що на заклик долучитися до збору продуктів для українських захисників відгукнулася більшість селян, чого не було ніколи. Усі - від школярів до літніх людей та підприємців - підключилися до благодійної акції, пише "Деснянка".

Серед тих, хто має добре серце, – 70-річна Ольга Бортник, колишня завідувачка дитячого садочка, та її онук – п’ятикласник Ілля.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Разом вони напекли 30 пасок Також пекли паски для захисників Юлія Клочко та Людмила Харченко, а працівниця старостату Світлана Буренко передала70 пирогів. Всі паски після освячення повезуть на передову.

Олена Бортник каже, що, окрім пасхальних гостинців, люди назносили свіжих курячих яєць, запечених у печі качок, кролика, сало, ковбасу, м’ясні рулети… Свіжі огірки, пучки часнику з грядки.

Різноманітну консервацію, салати, варення, тушонку, смалець. А ще ж хрін, гірчицю, сир, копчену ковбасу, макаронні вироби, мармелад, печиво, цукерки. Також люди зібрали будівельні матеріали.

А юні учні місцевої школи підготували вітальні листівки та малюнки для військовослужбовців.

Нагадаємо, що українці просять Зеленського відокремити Путіна від Росії: "це неправильно, бачить весь світ".

Як повідомляв портал Знай.uа, воїни ЗСУ потрапили під град вогню окупантів на Донбасі: ворог не боїться нічого.

Також Знай.uа писав, що у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор:"Скоро на нашій землі запанує мир".