Зараз питання збереження навколишнього середовища хвилює не лише пересічних осіб, але й підприємців. Тому у Міжнародний день Землі кампанія з декарбонізації авіації отримала інвестиції для Universal Hydrogen.

Про це повідомляє TechCrunch.
Так, стало відомо, що стартап українського інженера залучив мільйонні інвестиції в США. Universal Hydrogen нещодавно залучив інвестиції у розмірі 20,5 мільйона доларів. Ці гроші планують залучити для збільшення чисельності штату та розвитку своїх технологій.

Літак Boeing 737-800, фото: polet.me
Літак Boeing 737-800, фото: polet.me

На цьому етапі, увага компанії буде зосереджена на реалізації наступних проєктів:
- розв'язання проблеми зберігання водню,
- створення комплектів для модернізації комерційних літаків.

"Водень – це єдиний реальний шлях для авіації досягнути цілей Паризької угоди та обмежити глобальне потепління. Ми маємо намір побудувати наскрізний ланцюжок створення вартості водню до 2025 року", – розповів засновник та генеральний директор компанії Пол Єременко.

Що відомо про засновника Universal Hydrogen

Ім'я підприємця, якому належить ідея створення Universal Hydrogen Павло Єременко. Він родом зі Львова, проте на початку 1990-х його сім'я переїхала до США. Єременко обіймав посаду гендиректора інноваційного центру Airbus Group та був виконавчим директором Google. У вересні 2020 року він повідомив про заснування Universal Hydrogen.

Оригінальний підхід

Спершу компанія створить легкі модульні капсули для транспортування "зеленого водню" для літаків, оснащених відповідними паливними елементами. Капсули Universal Hydrogen можна буде використовувати в літаках різних розмірів. Це буде своєрідний аналог сучасних акумуляторів. Для того, щоб запустити ринок капсул стартап працює над створенням свого літака.

Літак / фото: Pixabay
Літак / фото: Pixabay

"Це схоже на систему Nespresso. Ми повинні створити першу кавоварку, інакше нікого не хвилює наша капсульна технологія. Проте, ми не хочемо займатися виробництвом кавоварок, ми хочемо, щоб інші люди готували каву з наших капсул", – повідомив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Раніше повідомляли, українець заснував PayPal разом з Ілоном Маском і став мільярдером: історія успіху Макса Левчина.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський запросив Маска до Житомира: "Заберіть у своєї секретарки гаджети".

Знай.uа писав, Ілон Маск став найбагатшою людиною: засновник Tesla втер носа власнику Amazon.