Цьогоріч вербна неділя в Україні відзначається 25 квітня в умовах посиленого карантину через коронавірус. Тому українці можуть освятити вербу вдома самостійно.

В це важливе християнське свято люди здавна святять гілки верби, після чого по традиції вже чудотворними прутиками легенько б'ють одне одного, тим самим захищаючись від пристріту.

Вербна неділя
Вербна неділя, скріншот

Варто зазначити, що гілочки верби символізують пальмові гілки, якими зустрічали Ісуса в Єрусалимі. Освячені, вони є оберегом у домі та ліками у народній медицині.

Молитва на освячення верби

Освячуються верби оці, Благодаттю Всесвятаго Духу і окропленням води ся священні, в ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь!

Вербна неділя, читання молитви
Вербна неділя, читання молитви, скріншот

Молитва захист дітей, яку читають у вербну неділю

Всемогутній Боже! Вручаю своїх дітей Твоїй могучій опіці й охороні! Охорони їх, Господи, від усього, що може нанести шкоду їх здоров’ю, або наразити їх на нeбезпеку смepті. Але, передовсім, молю Тебе, найліпший Отче, охорони їх від нeбeзпек, що загpoжують їх дyші.
Відвертай, Боже, своєю всемогучою рукою від моїх дітей усе те, що може мати лихий вплив на їх невинне серце, або статися для них нагодою до злого. Охорони, Боже, моїх діточок від гріха! Пoшли, молю Тебе, своїх святих Ангелів, щоб стерегли їх на дорозі життя.
Всемогутній Боже й Отче, переведи щасливо моїх дітей через усі земні нeбeзпеки та бурі й дай, щоб вони дійшли щасливо до пристані спасіння. Амінь.

Нагадаємо, раніше Сovid-19 в Україні відійшов від рекордів, у медиків є час спокійно вдихнути-МОЗ оновило статистику на 10 квітня

Як повідомляє портал Знай якою має бути маска для ефективного захисту від вірусу: думка медика

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Знай писав, що пандемія covid-19 в Україні набирає обертів: МОЗ назвало кандидатів на "червону" зону карантину