У Львові волонтери організації "МотоДопомога" вже 4 роки надають домедичну допомогу на місцях ДТП. Вони отримують виклик про аварію так само як і лікарі швидкої допомоги. До приїзду лікарів їм вдається дібратися до місця події та надати хворим першу допомогу.

Про це повідомляє "Суспільне".
У своїй аптечці керівник відділу реагування громадської організації "МотоДопомога" Володимир Драгинич має засоби для припинення кровотеч, антисептики, джгути та інші медикаменти, які рятують життя. Разом з іншими волонтерами він виїжджає на місця автомобільних аварій, аби реанімувати хворих.

Facebook/МотоДопомога
Facebook/МотоДопомога

"Переважно то руки, ноги, переломи різні, інтенсивні кровотечі. Найбільше страждають ноги. Якщо є інтенсивна кровотеча, ми через вікна намагаємось перемотати, щоб людина не стекла кров’ю", — каже Володимир Драгинич.

Як тільки хтось подзвонив на швидку і сказав, що є якась аварія, оператор диспетчерської служби відповідно класифікує цю подію як ДТП. Тоді карета швидкої допомоги і волонтери "МотоДопомога" в автоматичному режимі отримують цей виклик.

"МотоДопомога" прибуває на місце аварії в середньому за 7 хвилин. Волонтери кажуть, що часом мають складнощі, бо водії не завжди пропускають волонтерів у медичних жилетах.

Варто зазначити, що перед тим як вступити у "МотоДопомогу", всіх волонтерів навчають надавати медичну допомогу. Нещодавно вони розпочали збір грошей для закупівлі необхідних медичних засобів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Фото: Суспільне Львів
Фото: Суспільне Львів

"В нас з кожним роком є все більше волонтерів, в середньому кожні декілька місяців в нас з’являються нові. Відповідно на це є постійно додаткові видатки, тому ми стараємося залучати кошти. Це дає можливість купувати бинти, жилетки, екіпірування, дефібрилятори. Це все потребує доволі немалих коштів і поки це покривається лише нашою діяльністю", — каже волонтер Андрій Дунай.

Раніше повідомляли, десятки оскаженілих хмельничан влаштували криваві розбірки, справжнє Чикаго: "стріляли з рушниць і пістолетів".

Як повідомляв Знай.ua, стало відомо про страшну смерть підлітка, який помер через кілька днів після аварії що про це відомо.

Також Знай.uа писав, теракт у Відні: всі деталі найстрашнішого нападу в Австрії.