У вівторок, 13 квітня, сумна звістка надійшла з львівського театру імені Марії Заньковецької - помер народний артист України Борис Мірус.

Про це повідомили колеги актора на сторінці театру в Facebook.

"Не віриться... Сьогодні його не стало...Борис Михайлович Мірус ... Наша гордість, наш натхненник, Учитель та Корифей. Завжди у гарному настрої та з чудовим почуттям гумору. Людина з невичерпною енергією та любов`ю до життя…", - зазначається в повідомленні.

У Львові помер Борис Мірус, скріншот facebook

В театрі додають, що інформацію про похорон буде повідомлено згодом.

Борис Мірус народився 19 серпня 1928 року в селі Синякова Чортківського району Тернопільської області. Після закінчення у 1948 році акторської студії при театрі імені Марії Заньковецької, був зарахований до складу трупи.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У червні 1949 заарештований, звинувачений у націоналізмі та підготовці замаху на Микиту Хрущова; засуджений на 10 років виправно-трудових таборів. Ув'язнення відбував у м. Воркута (нині Республіка Комі, РФ).

Протягом свого творчого життя артист зіграв понад 200 ролей в театрі та низку ролей у кіно. Їх могло би бути ще більше, якби не десятирічка у сталінських концтаборах, куди він потрапив 20-річним юнаком, маючи за плечима недовгий досвід акторства. Але він допоміг Борису Мірусу – дав змогу брати участь у табірній самодіяльності, а потім потрапити до культбригади, що трішки прикрасило жахливі умови табірного існування, до того ж дало змогу і у в'язниці не полишати театральної практики.

У 1991 році отримав звання Народний артист України, а у 2019 Орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

Нагадаємо на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірус помер легендарний і геніальний хірург:"на його рахунку сотні врятованих життів".Медик помер на 66 - му році життя.