Смак варення всім нам добре знайомий з дитинства. Існує неймовірна кількість рецептів та варіацій цього смаколику, проте мало хто куштував варення з лісових фіалок.
Давній рецепт конфітури з першоцвітів відновила галицька блогерка Маріанна Душар, більш відома як Пані Стефа, передає "Укрінформ".
Дослідниця української кухні розповіла, що таке варення готувала ще її бабуся. Варенні з лісових фіалок можна додавати до рогаликів, круасанів і Великодніх пампухів.

Фото: Пані Стефа
Фото: Пані Стефа

Конфітура з фіалок готується досить просто. З зібраних квітів треба відділити пелюстки від квітколожа, а тоді перетерти їх з цукром у ступці. Для збереження кольору жінка використовує цитриновий сік, а для кращого смаку – цитринову цедру і цинамон.

"Найкраще в ступці, а не блендером, так суміш не перетвориться в слизьку кашу, а рівномірно розітреться в цукрово-фіалкову пасту. Якщо ступка кам’яна чи порцелянова, то її слід попередньо охолодити в морозильній камері, бо для перетирання пелюстки фіалки не слід перегрівати", - розповіла блогерка.

Для варення цукру треба щонайменше у 2-3 рази більше ніж фіалок. Зберігати фіалкову конфітуру слід в холодильнику в щільно закритій скляній банці.

Нагадаємо про рецепт апетитного бургера без м'яса для тих, хто постить: нереально смачно і корисно.

Як повідомляв портал Знай, Євген Клопотенко поділився рецептом ароматних і смачних булочок з корицею.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також Знай писав, як приготувати смачні булочки з яблучним джемом і шоколадно-горіховою начинкою