Вже незабаром головне свято для вірян - Великдень. Для багатьох це також буде завершення посту, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю слід правильно розговітися.
Після тривалих обмежень під час посту на Великдень захочеться скуштувати свої улюблені страви, але не поспішайте з цим. Щоб не нашкодити своєму здоров'ю слід дотримуватися наступних правил:

Великдень, фото: Getty Images
Великдень, фото: Getty Images

- Великодній кошик починають святити з 00.00, а після прийнято розговлятися освяченої їжею. Почніть з одного яйця і невеликого шматочка паски. Записувати добре трав'яним чаєм.
- Вранці вже можна поснідати невеликим шматочком буженини або запеченої ковбаси в поєднанні з цільнозерновим хлібом і обов'язково овочами.
- Якщо ви дотримувалися Великого посту, то від м'яса варто відмовитися і з'їсти його на наступний день, підготувавши організм.

- В якості перекусу добре випити кефір або йогурт.

- Харчування у Великдень має бути дробовим, але частим - 5-6 разів на день. Також не варто забувати про воду.
- Не варто у свято віддавати перевагу майонезним салатам, а також жирним стравам. Як гарнір підійдуть овочі на грилі, на пару або відварені.

Великдень, фото: Unian
Великдень, фото: Unian

Важка їжа здатні викликати тяжкість і дискомфорт у шлунково-кишковому тракті, тому не варто накидатися на страви зі звірячим апетитом. Станьте на святі дегустатором: пробуйте всі страви, але по трішки.

Нагадаємо, в Піст перед Великоднем шануємо велике диво Ісуса Христа: "Господь завжди приходить на допомогу"

Як повідомляв "Знай.ua", Митрополит ПЦУ Епіфаній підказав, як знайти спокій перед Великоднем: "Море тихе, сонячне світло"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Знай.ua писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"