У Львові від апарату ШВЛ лікарі від'єднали 17-річну дівчинку з Ходорова з ураженням легенів 90 %. А минулого тижня її зняли з ЕКМО.
Про це повідомили у Львівській Обласній Дитячій Клінічній Лікарні Охматдит.
За словами лікарів дівчинка впевнено одужує, її стан стабільний. Вона вже почала їсти звичайну їжу, а за декілька днів її переведуть з реанімації у звичайне відділення.

Фото: Охматдит
Фото: Охматдит

“У дитини були настільки уражені легені, що на якомусь етапі одна легеня просто розірвалася. Тому був залучений торакальний хірург. При коронавірусі легенева тканина ущільнюється, розвивається РДС-синдром. Тому дівчинка була підключена до ЕКМО. Так ми виграли можливість скоригувати параметри ШВЛ. За ці кілька днів легеня загоїлася і дитина вже може сама дихати. Так було прийняте рішення про зняття з ШВЛ”, — розповідає реаніматолог-анестезіолог Богдан Булькевич.

Наразі дівчинка має хороші аналізи, але вона потребуватиме реабілітації. Зараз з нею працює психолог лікарні.

Фото: Охматдит
Фото: Охматдит

“Ми зараз працюємо з пацієнткою за реабілітаційною програмою. Вона вже почала сидіти, дуже гарно взаємодіє зі мною у рамках арт-терапії. День за днем додаємо заняття за методикою Монтессорі, щоб допомогти дівчинці краще справлятись”, — каже психолог лікарні Христина Богатирьова.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Фото: Охматдит
Фото: Охматдит

Нагадаємо, залишений вдома котик Фу Фу розплакався, почувши голос господині: за нього переживає весь Інтернет.

Як повідомляв портал Знай, в українському екопарку вперше народилося оленя, яке гавкає.

Також портал Знай писав, що малюк з унікальною мутацією спантеличив лікарів: шість крихітних лапок і два хвостики.