У Дрогобичі на Львівщині обікрали церкву - про правопорушення повідомив священик, який прийшов зранку до храму і виявив пусту скриньку для пожертв.

Подробиці повідомляє пресслужба Національної поліції Львівської області.

В ході слідчих дій було встановлено, що зловмисник проник у церкву через вікно. У скриньці для пожертв були гроші у сумі близько однієї тисячі гривень. Поліції вдалося з'ясувати, що до вчинення злочину причетні двоє 15-річних мешканців райцентру, які раніше неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності - зокрема, за подібні крадіжки. Вони перебували на випробувальному терміні, який із тріском провалили.

Церква / скріншот з відео
Церква / скріншот з відео

Віряни обурені злочином, адже поважають свого свяеника та вважають храм своєю другою домівкою і спільними зусиллями намагаються зробити його затишним.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Наразі триває досудове розслідування, кажуть в поліції. Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

На Львівщині підлітки обікрали церкву, фото: Національна поліція

Нагадаємо, 79-річна жінка з втратою пам'яті пішла з дому і не повернулася: тіло знайшли в ставку після довгих пошуків.

Як повідомляв "Знай.ua", в Харкові вірний голуб прилітає до пенсіонера в лікарню: людям плювати.

Знай.ua писав, українською пенсіонерам розповіли, де можна отримувати виплати крім Ощадбанку.