Отці різних конфесій, медичні капелани звернулися до усіх мешканців Львова у часи загострення пандемії. Людей благають відкинути легковажність та достримуватись усіх карантинних обмежень, бо ситуація вже давно вийшла з-під контролю.

"Час, який ми зараз усі проживаємо, є досить складний. Цей час можна охарактеризувати такою новітньою великою синтагмою — тобто зміною усіх можливих парадигм, в яких людство жило всі попередні століття. Такий час великих змін породжує багато такого непорозуміння, хаосу… Іноді такий час називають темним часом. Але водночас такий час добре показує яскравих людей, які світяться. І такі люди — це є наші лікарі, які в цю мить кожний день від початку пандемії боряться зі збудником хвороби, виборюють це право — право на життя", - кажуть капелани в сюжеті YouTube-каналу lvivadm.

В свою чергу отець Тарас Гадомський, що працює капеланом у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова, наголосив, як важко людям, які перебувають у ковідних відділеннях. Чоловік закликав згадувати медиків у щоденній молитві, бо ж вони цілодобово знаходяться в епіцентрі боротьби з пандемією, жертвуючи своїм здоров’ям, а інколи й життям.

"Ми маємо молитися, просити Бога, щоб Господь змилувався над нами, щоб ця недуга, ця пандемія відійшла. Молитва дає людині здоров’я і духовне, і тілесне, дає людині мир. Ми маємо молитися, щоб подолати цю пандемію, молитися за тих людей, які хворі, щоб вони успішно вийшли з хвороби. Також особливо маємо молитися за наших медиків, які щодня — в епіцентрі недуги, жертвують своїм здоров’ям і часом життям задля того, щоб ми з вами були здорові”, — зазначив о. Тарас Гадомський, капелан клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, референт у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, відважний морпіх і хвостатий герой Арчі: вражаюча історія українця з гарячої точки

Як повідомляв "Знай.ua", українці оплакують загиблого на Донбасі молодого героя: "Обличчя як у ангела, ще б жити і жити"

Знай.ua писав, пішов з життя Кіборг, який зняв пам'ятні кадри з ДАП: "Попросив запам'ятати таким, яким був"