Українці разом із перерахунком пенсій отримали "в комплекті" підвищені тарифи за доставку виплат "Укрпоштою" з 1 квітня.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті компанії.

У повідомленні уточнюють, що уряд схвалив постанову про підвищення тарифів на виплату і доставлення пенсій та грошових допомог населенню у готівковій формі з 1,3% з 1,15% для міст від суми виплати з 1 квітня.

"Це дозволить Укрпошті забезпечити своєчасну доставку пенсій, а також зберегти робочі місця для 10 тисяч листонош", — заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ході обговорення цього питання.

Укрпошта підвищує тарифи на доставку пенсій, фото: Главком

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чиновник вважає, що діючі наразі тарифи на виплату та доставлення пенсій і грошової допомоги, затверджені минулорічною постановою, вже не в змозі покрити реальні витрати компанії, необхідні для якісного надання вищеперерахованих послуг. Тому з 1 квітня тарифи у місті зростуть з 1,15% до 1,3%, а в селі та селищах міського типу з 2,3% до 2,65% від суми виплати.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

"Рішення уряду щодо підвищення тарифів на 11% в середньому на рік менше, ніж відсоток збільшення мінімальної заробітної плати (на 37%, порівнюючи 2020 до 2021 роки), але воно дозволяє продовжити роботу. І, як уже говорилося, зберегти робочі місця", - резюмував гендиректор "Укрпошти" Ігор Смелянський.

Раніше повідомляли, Мінсоцполітики презентувало план на нові пенсійні виплати, озвучені суми.

Як повідомляв Знай.uа, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай.uа писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.