Вже незабаром православні українці будуть відзначати світле свято - Великдень. Головними атрибутами цього свята є паска та фарбовані яйця. Традиційно яйця на Великдень фарбують у Чистий четвер, який цьогоріч припадає на 29 квітня.
Пропонуємо вам цікаві ідеї для того, як зробити свої крашанки оригінальними та неповторними, передає "Уніан".

Яйця на Великдень, фото: скріншот з відео
Яйця на Великдень, фото: скріншот з відео

Найпростіше пофарбувати яйця можна за допомогою харчових барвників. Для цього потрібно розчинити барвник в теплій воді та додати кілька столових ложок оцту. Доводимо консистенцію до бажаної насиченості кольору, а потім опускаємо яйце в розчин харчового барвника, щоб він повністю покривав його. Час фарбування – близько 5-7 хвилин. Яйця викласти на паперовий рушник і дати висохнути.

За "бабусиним" рецептом

Фото: Уніан
Фото: Уніан

Що знадобиться:

- білі варені яйця;

- зелень - кріп, петрушка, м'ята, засушені квіти;

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- старі колготки;

- резинки;

- цибулиння.

Виріжте з колготок квадратики таким розміром, щоб туди можна було загорнути яйце. Кладемо яйце в середину квадратика і краї квадратика стягаємо резинками. Опускаємо наші «мішечки» в попередньо зварене в каструлі цибулиння. Стежте, щоб "фарба" повністю покрила яйця), залишаємо варитися на невеликому вогні 10-12 хвилин, дістаємо і даємо висохнути.

Мармурові яйця

Фото: Уніан
Фото: Уніан

Що знадобиться:

- варені яйця;

- харчові барвники;

- олія.

Розводимо харчові барвники різних кольорів у двох ємкостях, додаємо оцет. В одну з них додаємо кілька ложок олії - 3-4 ст. л. і розмішуємо до утворення розводів. Спочатку фарбуємо одне яйце в основний тон, обсушуємо, а потім кладемо у другий барвник і катаємо його доти, поки мармуровий візерунок не проявиться з усіх боків.

Позолота

Щоб отримати яйця з позолотою необхідно використати куркуму. В гарячу воду додаємо 2-3 ст. л спеції та занурюємо попередньо зварені яйця на 5-7 хвилин, періодично перевертаючи для рівномірного фарбування.

Нагадаємо, що дієтолог розповів про те, чим можна харчуватися у Великий піст, щоб це приносило максимальну користь для вашого здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, шоколадне печиво" гнізда " на Великдень: рецепт солодощі, яка тане в роті.

Також Знай.uа писав, що до травня в Україні очікується подорожчання деяких товарів. Так, в 2021 році овочі вже подорожчали на 25% і така тенденція збережеться до травня і показник може досягти 75%.