Останнім часом у Львові спостерігається важка епідеміологічна ситуація. В області молоді люди все частіше хворіють на коронавірус. При цьому збільшилася тривалість лікування хворих.
Про це розповів директор Львівської обласної інфекційної лікарні, головний інфекціоніст Львівської області Сергій Федоренко, передає ТСН.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Наразі у Львівській обласній інфекційній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 235 хворих. З них - 9 хворих перебуває у відділенні інтенсивної терапії, в реанімації. Шестеро - на апаратах ШВЛ.

"Лікарня повністю завантажена. Протягом останніх трьох тижнів вік пацієнтів помолодшав. Наймолодшому пацієнту, який продовжує в нас лікуватися, всього лише 20 років. Далі - є 23-річний та 27-річний пацієнти. Решта - від 40 до 65 років. Є кілька пацієнтів у віці 80-82 роки, але їх частка становить всього лише 3% від загальної кількості хворих", — говорить медик.

За словами медиків, легше коронавірус переносять ті хворі, які вчасно звернулися за допомогою до медиків.

"Хворі на лікування до нас надходять на 7-8 день хвороби. Є ще такі, яких госпіталізували на 10-12 день. Ті, кого госпіталізують після 12 дня хвороби, знаходяться в більш важкому стані", — зазначив Сергій Федоренко.

Крім того зараз збільшився термін лікування хворих на COVID-19. В основному - це становить 14-15 днів перебування в лікарні. У важких випадках — лікування затягується до 30 днів.

Раніше ми повідомляли, Зеленський ініціював нові карантинні виплати, скільки отримають українці.

Як повідомляв "Знай.ua" , "паспорт вакцинації" вже офіційно представили, який вигляд матиме документ.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що Степанов розповів, як "британський" штам ковіда захопив Україну.