У Львові лікарі врятували 11-місячного хлопчика, який народився з важкою патологією кишківника, при якій виживають лише одиниці.
Про це повідомляє "zaxid.net".
Маленький українець народився з вагою 3,1 кг, але уже в три місяці важив лише два кілограми. Вроджена патологія не дозволяла йому нормально рости й розвиватися. Проблеми з шлунково-кишковим трактом у маленького виникли ще в утробі матері. Хлопчик народився з синдромом короткої кишки, коли більша частина тонкого кишківника була нежиттєздатною.

Хірурги врятували хлопчика, фото "zaxid.net"
Хірурги врятували хлопчика, фото "zaxid.net"

Після народження малюка прооперували, спочатку лікарі видалили усі некротичні маси і виявилося, що у дитини залишилися життєздатними лише 18 см тонкої кишки і частина товстого кишківника. Вони вивели на живіт стому (штучний отвір для випорожнення) і скерували для подальшого лікування у районну лікарню.

"Моїй дитині в районі ніхто практично допомогти не міг, я була у відчаї. І допомога прийшла зовсім несподівано, від священника Олега Мацьківа і його дружини Юлі, які допомогли нам і морально, і матеріально. Це вони порадили їхати у міську дитячу лікарню до Львова", – каже мама хлопчика Христина.

Лікарі кажуть, що зазвичай дитина народжується з тонкою кишкою довжиною 2–2,5 м і до 10 років вона подовжується. У цього хлопчика довжина тонкого кишківника після першої операції була всього 18 см.

"У такому стані, в якому він поступив до нас, діти рідко виживають і часто врятувати їх може лише трансплантація кишківника. А такі операції навіть у країнах Європи проводяться не так вже й часто", – розповіла завідувачка II хірургічного відділення лікарні Галина Курило.

Хірурги врятували хлопчика, фото "zaxid.net"
Хірурги врятували хлопчика, фото "zaxid.net"

Лікарі кажуть, що одразу оперувати хлопчика не було можливості. Все через те, що він був дуже слабкий та мав критичну вагу, а його передня черевна стінка нагадувала суцільну рану. Тому медики спершу стабілізували стан дитини. Згодом йому провели три операції, під час яких поступово подовжували кишкову трубку. Після цього хлопчик почав набирати вагу і нормально розвиватися.

Нагадаємо, раніше Харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє портал Знай.ua, Коронавірус з новою силою атакує харків'ян, медики приголомшили правдою: "швидше вмирають"

Також Знай.ua писав, що У Франківську померла медсестра, яка врятувала сотні життів: "ти була ангелом у білому халаті".