З 15 березня для православних християн розпочався Великий піст. Цей період є особливим для вірян, адже метою посту є підготовка до Великодня.

Тим хто дотримується посту у цей період не можна їсти м'яса,але білок дуже важливий елемент, який необхідний нашому організму. Відомо, що горох - один з тих продуктів, які містять у своєму хімічному складі цілий арсенал корисних речовин, і рослинний білок серед них є основним, передає портал "medfond".
Тому пропонуємо вам приготувати смачну пісну ковбасу без м'яса з гороху. Ця страва ідеально підійде не тільки для тих, хто постує, але прийдеться до смаку й вегетаріанцям.

Нам знадобиться:
- Горох - 180 г
- Вода- 600 г
- Часник - 5 зубчики.
- Горіх мускатний - 1\2ч.л.
- Перець чорний (мелений) - 1\2 ч.л.
- Кардамон - 1\2ч.л.
- Сіль.
- Майоран - 1\2ч.л.
- Буряк - 1 штука.
- Олія - 50 г
Спосіб приготування:
Для початку беремо склянку гороху і прожарюємо його на сковороді впродовж 5 хвилин. Потім перемелюємо горох в борошно, заливаємо 3 склянками води і варимо кашу 5-7 хвилин.

Фото: "medfond"
Фото: "medfond"

Після цього беремо буряк та тремо на дрібній тертці й віджимаємо сік. Нам знадобиться 1 столова ложка бурякового соку.
Готову кашу охолоджуємо. У тепле горохове пюре додаємо спеції, дрібно посічений часник олію. Додаємо буряковий сік і подрібнюємо в блендері до однорідної маси.

Фото: "medfond"
Фото: "medfond"

Беремо пластикову пляшку, обрізаємо її та наповнюємо гороховою масою. Відправляємо нашу ковбасу в холодильник на 6-8 годин, а ще краще на ніч.
Ковбаска готова. Смачного!

Нагадаємо, проста і ситна вечеря з духовки: рецепт картоплі з куркою від зірки "СТМПУ" Аріни Любителевої.

Як повідомляв "Знай.uа", проводжаємо Масляну шедевром судді " Майстер шеф "Ектора Хіменеса-Браво, торт з млинців"Червоний оксамит".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що солодкий лікер із замороженої вишні, рецепт, з яким ти забудеш про магазинний "шмурдяк".