27-річна Анастасія Кочеткова із Кам’янця-Подільського постраждала у моторошній ДТП в Польщі. Зараз дівчина потребує термінової операції на обличчі, яка коштує 500 тис. євро.

Про це повідомляє портал "Gazeta.ua".

Родичі дівчини розповіли, що у п'ятницю, 5 березня вона подзвонила та повідомила, що їхатиме в Україну. Воня обіцяла повідомити пізніше, яким автобусом буде їхати. Проте дівчина жодних координат не скинула і не виходила на зв'язок. Про моторошне ДТП рідні дівчини дізналися тільки на другий день близько 12 години.

Фото:  "Gazeta.ua"
Фото: "Gazeta.ua"

"Дзвонили кожні 5 хвилин в наше посольство, там ніякої інформації не давали. Лише завдяки Альбіні Гуменюк, яка координує рух допомоги, вдалося з’ясувати, що вона жива. Виявилося, що на місці аварії Настю вже пакували в чорний мішок. Але санітар почув в неї пульс. Ми йому дуже вдячні”, – розповіла тітка Катерина Шоломінська.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Наразі Анастасія Кочеткова перебуває в реанімації госпіталю Перемишля. Вона в медикаментозній комі. Дівчині вже видалили гематому в мозку. За словами родичів, перші дві операції зробили за гроші спеціального польського фонду. Але подальше лікування треба оплачувати самому.

"У Насті роздроблене обличчя, ніс. Треба негайно оперувати, бо кістки почнуть зростатися, тоді треба буде все ламати. Таку операцію робитимуть в іншому місті. На неї потрібно 60 тисяч євро. Через критичний стан Настю поки що не можна транспортувати. Усе лікування з реабілітацією буде коштувати в середньому 500 тисяч євро", - зазначила родичка постраждалої.

Родина не може самостійно оплатити лікування дівчині, тому звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 5168 7573 4476 1715 (мати Стадніченко Ірина Олександрівна).

Нагадаємо, біля міста Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у жахливу аварію. Серед загиблих багато громадян України.

Як повідомляв Знай.uа, у Польщі сталася смертельна ДТП з українцями: 6 загиблих і багато поранених.

Також Знай.uа писав, у Києві чоловік спробував обігнати поїзд і залишився без ніг.