Львів'янка виграла суд у "Львівелектротрансу", бо її сина оштрафували за нібито прострочене інвалідне посвідчення.
Про це повідомляє "5 канал".
Це сталося ще понад рік тому, коли 17-річний син Уляни Пачковської їхав трамваєм на навчання. На вимогу контролерів хлопець показав посвідчення, за яким він має право їздити в громадському транспорті безкоштовно. Однак контролерка наполягала, що документ протермінований. І хлопця оштрафували на 100 гривень.

Жінка виграла суд у "Львівелектротрансу", скріншот із відео
Жінка виграла суд у "Львівелектротрансу", скріншот із відео

"Дитина інвалід до 18 років. Термін придатності 21.12.2020. А сталося це в листопаді 2019 року", – показала посвідчення Уляна Пачковська, мешканка Львова.

Жінка розповіла, що її син Олег з дитинства має інвалідність. Львів'янка зазначає, що поведінка контролерів принизила її сина як дитину з особливими потребами.
Після цього жінка вирішила розпочати боротьбу за справедливість. Вона почала звертатися у різні комунальні інстанції міста. З підтвердженням від управління соцзахисту, що посвідчення Олега таки дійсне, – мати звернулася до суду. З комунального підприємства жінка вимагала стягнути 30 тисяч моральної компенсації та 100 гривень матеріальної. Позов суд задовольнив частково.

Жінка виграла суд у "Львівелектротрансу", скріншот із відео
Жінка виграла суд у "Львівелектротрансу", скріншот із відео

“Судом встановлено, що контролер в електричному транспорті “Львівелектротранс” вимагав у дитини з інвалідністю оплатити штраф, а також чинив психологічний тиск. Враховуючи докази, суд виніс рішення про часткове задоволення позовних вимог”, – повідомила прессекретарка Франківського районного суду Львова Мар’яна Турчак.

Із рішенням суду “Львівелектротранс” погоджується, апеляцію подавати не збирається. Позивачу сплатять 1000 грн моральної шкоди та 100 грн матеріальної, це сума штрафу, яку контролерка зобов’язала сплатити хлопчикуа з інвалідністю.
У “Львівелектротрансі” пояснюють, у посвідченні Олега є помилка, яку допустили під час видачі документа, а їхня контролерка її не помітила. Нині жінка найбільше хоче, щоби контролерка вибачилася перед її сином.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше паралізований підліток з Прикарпаття рік підключений до апарату ШВЛ, заплакана мама благає про допомогу: "Врятуйте Вадима".

Як повідомляє портал Знай.ua, незряча чернівчанка показала приклад, як знайти себе: Нік Вуйчич у спідниці.

Також Знай.ua писав, що "сталевий" тернополянин встав з інвалідного візка і надихнув мільйони: "викинув травму голови".