Мешканка Прилук Чернігівської області звернулася до правоохоронців після того, як дві «ворожки» зняли з неї «порчу» за мільйон гривень. Про це розповіли у спільноті «Варта 1» у соцмережі Facebook, посилаючись на місцеву поліцію.

Як зазначається, 67-річна пенсіонерка розповіла, що на вулиці до неї підійшли дві незнайомі жінки. Вони повідомили, що побачили на пенсіонерці «порчу», яка псує життя всій родині, і запропонували її «зняти».

Оскільки у жінки саме захворіла вся родина, вона легко повірила у «зле чаклунство». Нові знайомі порадили жінці винести з дому всі кошти, щоб «зняти з них негативну енергетику».

В результаті довірлива жінка віддала зловмисницям 30 тисяч доларів, 1,5 тисячі євро та 20 тисяч гривень.

Зрозумівши, що стала жертвою шахрайства, постраждала звернулася до правоохоронців.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Вона повідомила прикмети шахрайок: обидві мають чорні очі та смагляву шкіру, обличчя прикриті медичними захисними масками.

Виявилося, що шахрайки - мешканки Донецької області. З Прилук вони втекли до Києва, а звідти на таксі вирушили до міста Дніпро, де на них вже чекали правоохоронці. Обох злочинниць затримали.

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП
Фото: ГУ НП

«Тут не порча, а дiaгноз», «Ціле життя своє відкладала, щоб пізніше шахраїв годувати. Скільки людям не кажи, а вони все одно самі собі копають яму. То у бабок лікуються, то гроші на нові обмінюють .Невже люди такі наївні», - дивуються українці.

«Тут важко буде довести факт шахрайства - коли психолог працює з клієнтом, і він все одно в депресії, ніхто ж не каже йому «поверни гроші»! А тут зняли «порчу» - доведіть, що не зняли», «Ще заробить. Тепер щастя повалить», - додають коментатори.

Раніше ми повідомляли, Приват погрожує заблокувати рахунки українців, Заява банку вражає.

Як повідомляв "Знай.uа", шахраї через" Ощадбанк " висмоктують з пенсіонерів останні гроші, помітити важко.

Також "Знай.uа" писав, що клієнт поскаржився на "кидалово" від ПриватБанку, зі страховкою потрібно бути обережніше.