18 лютого 2015 року українські військові після тривалої оборони міста залишили Дебальцеве. Запеклі бої за Дебальцівський виступ тривали в період з 21 січня до 18 лютого.

За даними генштабу ЗСУ близько 5 тисяч військових обороняли Дебальцеве від проросійських терористів. Нашим військовослужбовцям протистояли вчетверо більші ворожі сили, передає "Суспільне".

Тоді бойовики за підтримки регулярних військ Росії оточили місто з трьох сторін, обстрілювали житлові квартали з артилерії та танків. А у цей час у Мінську влада проводила переговори. Росіяни підписали домовленості про повне припинення вогню. Проте цього не сталося, а місто продовжили атакувати бойовики.

Бої за Дебальцевський виступ, січень-лютий 2015 рік, скріншот
Бої за Дебальцевський виступ, січень-лютий 2015 рік, скріншот

У ніч з 17 на 18 лютого 2015 року українські війська почали відхід з Дебальцевого. Військові виходили невеликими колонами, різними маршрутами під вогнем ворога.

Цей відхід тривав понад добу, військові передислокувались на позиції поблизу Артемівська, нинішнього Бахмута. Дебальцеве й досі залишається в російській окупації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми повідомляли, після від'їзду Зеленського на Донбасі підірвався воїн ЗСУ.Українські захисники вирішили не терпіти обстріли, тому дали адекватну відповідь противнику.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зважився на жорсткі заходи, в ОП розповіли, що буде на засіданні РНБО.

Також "Знай.uа" писав, що воїн ЗСУ підірвався на міні на Донбасі: окупанти отримали по заслугах.