Семирічна Поліна Чубенко попри свій юний вік пережила вже немало негараздів. Дівчинка перемогла рак та зазначила, що головне це :"Не здаватися попри все".
Медики діагностували у Поліни саркому Юінга у 2018 році, тоді злоякісна пухлина вразила стегно. Після цього й почалося тривале лікування: хіміотерапія, дні народження на лікарняному ліжку, надскладна операція закордоном і покрокова реабілітація. Дівчинці навіть довелося заново вчитися ходити, передає "Суспільне".

Семирічна українка перемогла рак, фото Суспільне
Семирічна українка перемогла рак, фото Суспільне

"Спочатку турбувало, що ночами у дитини боліла нога, ми перебинтовували її, ходили до різних спеціалістів, причин могло бути багато", - розповіла мама Анна Чубенко.

Спочатку дівчинку лікували в обласному онкодиспансері. Коли постало питання про оперативне втручання – вирішили їхати до Туреччини. Тоді лише операція обійшлася в 60 тисяч доларів. Щоб врятувати дитину, родина виставила на продаж усе своє майно.

"Зрозуміло, що дитина буде рости, крім цього ця кістка прилягала до хребта і там дуже багато нервових закінчень. Був ризик, що дитина залишиться інвалідом", - згадує жінка.

Семирічна українка перемогла рак, фото Суспільне
Семирічна українка перемогла рак, фото Суспільне

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після операції дівчинка заново вчилася ходити, зараз навіть мама не встигає за нею. Мама і донька зараз з задоволенням розповідають свою історію, адже вірять, що можуть надихнути інших своїм прикладом не здаватися.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "Метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай.uа", до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також, "Знай.uа" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "Я їй потрібна"