Цього року у Львові бабаки не віщуватимуть прихід весни на Стрітення. Все через те, що тварини у цей день міцно сплять, через велику кількість снігу та сильні морози.
Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.
Так, стало відомо, що у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі цього року бабаки не віщуватимуть прихід весни. Директор центру Ігор Антахович зазначив, що через сильні морози бабаки досі перебувають у сплячці.

Бабак, автор: Роман БалукЗавантажити фото
Бабак, автор: Роман БалукЗавантажити фото

" Вони не прокидаються і не рухаються. До речі, прогноз за бабаками на Стрітення робиться якраз тому, що в природі вони на Стрітення вперше з’являються на поверхню з нори. Я думаю, що і в природі цього року однозначно на Стрітення бабаки не піднялись із нори і не показувались на поверхню, тому що дуже високі сніги і холоди", - зазначив він.

Інші ж тварини центру навіщували ранню весну. Зокрема днями спостерігалося, як тукують фазани та павичі до своїх самок, це означає, що вони відчувають швидкий прихід весни.

"Ще одна відома прикмета на Стрітення — якщо зранку курка не нап'ється води з калюжі, то значить, що весна буде ранньою. Тобто ми маємо хороший прогноз, але треба розуміти, що рання весна — це все одно не раніш як за чотири тижні від сьогодні, тобто після 15 березня", — розповів Ігор Антахович.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на лютий 2021 року

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.