На Львівщині зупинилося серце учасниці підпільної боротьби ОУН-УПА Ольги Горинь.
Про це у соціальній мережі Facebook повідомила Христина Горинь.
Так, стало відомо, що у четвер, 11 лютого на 91-му році життя відійшла у вічність Ольга Горинь. Вона була учасницею підпільної боротьби ОУН-УПА.

Горинь Ольга, фото з фейсбук
Горинь Ольга, фото з фейсбук

Горинь Ольга Павлівна народилася 1930 року в селі Цетуля, на Львівщині. Вона була громадською діячкою, майстринею художньої вишивки. Брала активну участь у підпільній боротьбі ОУН-УПА. З групою однодумців-студентів та педагогів писала листи, статті, замітки та вірші, що викривали злочинну політику Сталіна.
Тиражувала й розповсюджувала підпільну літературу самвидаву. Була заарештована у 1952 році та засуджена до 25 років таборів суворого режиму. Покарання відбувала в Казахстані. Звільнена у 1956 році.
Зазначимо, що похорон відбудеться у суботу, 13 лютого, о 12:00 год, у Поминальній каплиці, на вулиці Пекарській, 52.

Раніше у віці 92 років помер Костянтин Шаша-народний артист України

Нагадаємо на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Раніше портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірус помер легендарний і геніальний хірург:"на його рахунку сотні врятованих життів". Медик помер на 66 - му році життя.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще