У Румунії під час хрещення померло немовля. Тепер церкву закликають змінити традиції, щоб попередити трагедії.

Як повідомляє місцеве видання Digi24, немовля, якому було шість тижнів хрестили ще 31 січня. Повідомляється, що дитину тричі занурили у свячену воду, після чого в неї зупинилося серце.
На місце пригоди одразу ж викликали бригаду швидкої допомоги. Лікарі намагалися реанімувати немовля й забрали його в лікарню, але воно померло там того ж дня.

Швидка допомога, фото: Інформатор
Швидка допомога, фото: Інформатор
Ілюстративне фото

Судово-медична експертиза 3 лютого констатувала, що причиною смерті стало потрапляння рідини в легені немовляти. Остаточний висновок експертизи має бути за кілька тижнів.
Також варто зазначити, що 3 лютого поліція Сучави оголосила священнику підозру в убивстві, повідомляло місцеве видання Monitorul de Suceava. Пізніше священника відсторонили від служби в церкві.
Через цю трагедію в Румунії почали закликати місцеву православну церкву переглянути традиції хрещення, щоб запобігти її повторенню. Відповідна онлайн-петиція менш ніж за тиждень набрала понад 62 тисячі підписів.
Архієископ Калініч заявив, що на його думку, практику занурення дітей у воду під час хрещення переглянуть. Проте цю думку поділяють не всі священнослужителі архієпископ Томіс заявив, що православна церква Румунії ніколи не змінюватиме ритуал.

"Канони віри існують уже понад 1000 років… Нас не залякати", — цитує його Digi24.

Нагадаємо, молитва до Івана Хрестителя: Як правильно просити благословення у найсильнішого з пророків

Як повідомляв "Знай.uа", найважливіші молитви за батьків: за здоров'я і подяки за їх життя

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Знай.uа" писав, найсильніші молитви за здоров'я рідних: від онкологічних та інших важких хвороб