У Кривому Розі правоохоронці забрали в матері заморену голодом доньку з інвалідністю, яка в 15 років важила лише 9 кілограмів.

Про це повідомляє 34 канал.

15-річна дівчинка, яка хворіє на церебральний параліч, не вміє ні говорити, ні ходити й має синдром Дауна, жила у квартирі разом із 47-річною матір’ю та старшою сестрою. Сусіди родини зазначають, що у їхньому помешканні повна антисанітарія, при цьому тут довгий час не було світла та тепла.

“Як відчинять вікно, то взагалі неможливо тут ходити. Смердить дуже сильно. У матері був співмешканець, то вони випивали, палили разом”, – розповіла сусідка Світлана Українець.

Горе-мати заморила голодом доньку, скріншот із відео
Горе-мати заморила голодом доньку, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

При цьому знайомі родини зазначають, що у родині ніхто не працював, усі жили коштом соціальних виплат з інвалідності. Працівники соціальної служби забрали дівчинку, яка важила всього 9 кілограмів та надали необхідну допомогу.

“Наразі стан дитини задовільний, вона отримує лікування, загрози життю немає. Вона їсть самостійно, без усіляких внутрішньовенних”, – уточнив медичний директор із хірургічної допомоги лікарні № 8 Ярослав Войтенко.

У місцевій службі в справах дітей розповіли, що часто відвідували родину, змушували матір віддати доньку на реабілітацію, але та не погоджувалася. Коли ситуація не покращувалася було прийнято рішення забрати дитину.

“За такої критично низької ваги виникають дуже глибокі, часто нездоланні проблеми й із боку шлунково-кишкового тракту, і нервової системи, ендокринної системи”, – розповіла гастроентерологиня ОКЛ ім. І. Мечникова Ольга Мосенцева.

Нині родиною займається місцева прокуратура. Судове засідання у справі заплановано на наступний тиждень, у прокураторі наголосили, що за невиконання батьківських обов’язків матері дівчинки загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Києві дитина замерзала на вулиці, поки мати розважалася з пляшкою: "Я не буду його забирати"

Як повідомляє портал Знай під Харковом дворічну дитину врятували від "синіх" горе-батьків-спала на ганчірках і їла з підлоги

Також Знай писав, що "малятко живе?": копи відняли у матері-наркоманки голодуючу дитину, сусіди в жаху