Мер Львова Андрій Садовий заговорив про вакцинування від коронавірусу у місті. Він сподівається, що перший етап розпочнеться вже незабаром.
Про це Садовий написав на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.
Так, Садовий відзначив, що Міністерство охорони здоров’я запевняє, що перший етап почнеться в лютому і це буде вакцина від Pfizer-BioNTech американського виробництва.

"Важливою є готовність системи охорони здоров’я у кожному місті прийняти вакцину і правильно її застосувати. Саме цим ми зараз займаємось. Львів буде у переліку міст, які готові прийняти і застосовувати вакцину. У найкоротші терміни готуємо медзаклади, закуповуємо достатню кількість холодильників, сумок-холодильників, шприців та інших необхідних засобів", - зазначив він.

Андрій Садовий, скріншот із відео
Андрій Садовий, скріншот із відео

Садовий відмітив, що для масового вакцинування також потрібно буде облаштувати декілька великих приміщень. Такі локації мають складатися із трьох ізольованих зон для очікування, безпосередньо вакцинування та перебування після процедури.

"Також хочу наголосити, що процес вакцинування проходитиме у 5 етапів. Спочатку вакцинацію пройдуть медики, які працюють безпосередньо із хворими на COVID-19, працівники мобільних бригад екстреної медичної допомоги, та люди, які перебувають у хоспісах. Цей перелік визначило Міністерство охорони здоров’я. Цілком справедливо сюди включені люди, які перебувають у найбільшій зоні ризику. Через 21 день треба провести повторне вакцинування. Лише після цього можна говорити про перехід до наступних етапів", - підсумував Садовий.

Нагадавши, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.