Двох добровольців із батальйону "Донбас", які пораненими йшли з центру Іловайська 19 серпня 2014 року, сховала у себе у квартирі місцева жителька - 90-річна Клавдія Іванівна.
Жінка допомогла пораненим воїнам перев'язати рани та якийсь час переховувала "Бішута" і "Нікітоса" у своїй домівці. Про це повідомляє портал "Reporters".
Нещодавно журналісти опублікували кадри бабусі разом з українськими захисниками. Клавдія Іванівна померла у 2019 році. Українські захисники розповіли, що у квартиру українки на другому поверсі в центрі Іловайська вони зайшли самі.

90-річна бабуся врятувала двох українськиї воїнів, фото Reporters
90-річна бабуся врятувала двох українськиї воїнів, фото Reporters

Вони йшли з оточення, отримали контузії й кульові поранення. Одному з них прострелили коліно, а іншого - від смерті врятував шолом, об який зрикошетила куля. Воїни попросили допомоги у старенької бабусі, Клавдія Іванівна промила й обробила їхні рани.

90-річна бабуся врятувала двох українськиї воїнів, фото Reporters
90-річна бабуся врятувала двох українськиї воїнів, фото Reporters

"Ви, хлопці, не переживайте. Я ще під час Другої світової санітаркою була, то трохи на медицині розбираюся. Підлатаю вас – як новенькі будете", – говорила українка.

Українські захисники згодом виїхали за блокпости бойовиків, придумавши собі легенди.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, українець віз мільйони через зону ООС: кому війна, а кому мати рідна.

Як повідомляв " Знай.ua", учасники бойових дій користуються низкою пільг на роботі: що потрібно знати про свої права

Знай.ua писав, воїн ЗСУ відмовляється залишати Донбас, навіть під обстрілами окупантів: "пишаюся"