Стало відомо про те, що у двох лікарнях Львова введуть посаду медичного капелана. Що про це відомо.

Таким чином повідомляється, що в Україну хочуть створити курс підготовки медичний капеланів і надати таку посаду в лікарнях.

Там планують зробити пілотний проект у двох комунальних закладах лікарні Охматдит та онкоцентрі.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У повідомленні сказано, що у них така ідея вже давно. Йдеться про духівника, який міг би бути присутнім в повсякденному житті лікарні, і брати участь в оперативних радах, бути в курсі того, що відбувається на місці, хто потребує термінової допомоги, і як це можна зробити. Це налагодить діалог між співробітниками в лікарні, пацієнтами і родичами хворих.

Нагадаємо, раніше на Буковині патрульні відвезли до лікарні дитину, яка кілька разів знепритомніла. Поліцейські подзвонили батькам малятка і розповіли про те, що трапилося по дорогу в лікарню.

Як повідомляв портал Знай, жінка, яка в Києві викинула власного трирічного сина з вікна восьмого поверху, опинилася під арештом.

За повідомленням прес-секретаря прокуратури надії Максимець, суд 8 січня «за результатами розгляду клопотання прокурора обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також портал Знай писав, що під Києвом, у дитячій лікарні міста Бровари лікарі не змогли врятувати життя однорічної дівчинки.