Стало відомо про те, що починаючи з липня пенсіонерам від 75 років доплачуватимуть гроші, приблизно 400 гривень. Про це розповіла Марина Лазебна.

Таким чином, повідомляється, то пенсіонерам вік яких більше 75 років, будуть доплачувати по 400 гривень на місяць. Почнеться це вже в липні цього року.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Для людей, яким вже виповнилося 80 років, ця доплата становить 500 гривень, а наступного року планують запровадити подібну програму для людей 70+. Яку суму їм платитимуть-невідомо, але за логікою це буде 300 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот Facebook
Марина Лазебна, скріншот Facebook

Марина Лазебна розповіла, що такими невеликими кроками, пенсійні виплати для цих категорій людей збільшилися приблизно на 50 відсотків.

Також, міністр поінформував, що збільшення надбавки до пенсії будуть на нагляд для одиноких літніх людей, вік яких більше 80 років.

Нагадаємо, індексація та дострокове призначення пенсій: у Мінсоцполітики розповіли про важливі зміни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кабінет Міністрів України збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа з 1 січня 2021 року.

Також портал "Знай.uа" писав, що Кабінет Міністрів вживає заходів щодо впровадження в країні сучасної методології обчислення прожиткового мінімуму.