У Львові водійка швидкої медичної допомоги довезла до лікарні хвору пацієнту за 7 хвилин, чим врятувала їй життя.
Про це повідомляє портал "Про Львів".
Так, стало відомо, що у середу, 20 січня до швидкої медично допомоги надійшов терміновий виклик. Потребувалося перевезення із 8-ї міської клінічної лікарні Львова пацієнтки з інсультом. Жінка перебувала у тяжкому стані, тому доправити її потрібно було якомога швидше.

Оксана Захарків, фото з фейсбук
Оксана Захарків, фото з фейсбук

"Жінка була у важкому стані, лікарка оцінила ситуацію і сказала: "Давай, Оксано, як ти вмієш!". Я увімкнула сирену, проблискові маячки – і за 7 хвилин з Восьмої лікарні домчали в лікарню швидкої допомоги й передали пацієнтку медичному персоналу", – розповідає водійка Оксана Захарків.

Варто зазначити, що наразі Оксана Захарків – єдина жінка-водій в структурі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги. За фахом вона бухгалтер. Але вона з самого малечку мала пристрасть до техніки. Спершу любила велосипед, потім був мопед, далі – машина. Та якось 24-річна дівчина побачила, як працюють медики на ДТП.

Фото: Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф
Фото: Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

"Спостерігала за роботою лікарів, поки вони надавали допомогу на місці, завантажили потерпілого в машину і, ввімкнувши проблискові маячки, швидко помчали в лікарню. Подумалось тоді: треба мені йти працювати на "швидку". Відтоді почала крок за кроком втілювати мрію в реальність. Дізналась, що для роботи на "швидкій" треба мати перший водійський клас і стаж роботи 3 роки на великогабаритній машині"", – говорить Оксана.

Жінка зазначає, що львівські водії – чемні, пропускають автомобілі швидкої допомоги. Вона дякує всі водіям, які надають дорогу швидкій допомозі, адже це рятує життя.