Тепер заробітчани, які повернулися до України зможуть отримати 150 тисяч гривень на відкриття власної справи.
Про це 27 січня у Telegram написав прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.
Так, стало відомо, що заробітчани можуть отримати гроші на відкриття власної справи. Така підтримка передбачає до 150 тисяч гривень.

Заробітчани, скріншот: Youtube
Заробітчани, скріншот: Youtube

“Трудові мігранти зможуть отримати грантову підтримку на власну справу. Документ передбачає, що людина, яка повернулася до України й хоче відкрити власну справу, могла взяти на цю потребу до 150 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що головна умова такої допомоги від держави - інвестування й власних коштів у справу. Людина має використати стільки ж власних коштів, скільки отримала від держави.

Заробітчани, кадр з відео
Заробітчани, кадр з відео

“Ми розраховуємо, що така підтримка дасть стимули для людей залишатися в Україні, відкрити власний бізнес, інвестувати кошти у свою громаду та у нові робочі місця для українців”, – резюмував Шмигаль.

Скріншот допису
Скріншот допису

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, у Польщі український заробітчанин звільнився з заводу і на знак протесту прийшов до будівлі абсолютно оголеним.

Як повідомляв портал Знай.uа, минулого року наші заробітчани перевели в Україну більше грошових коштів, ніж інвестори. У період з січня по листопад 2020 року українці перевели 11,026 мільярдів доларів з-за кордону.

Також портал Знай.uа писав, що при отриманні іноземних доходів громадяни України повинні подати декларацію про майновий стан і доходи.