На Рівненщині через смерть породіллі правоохоронці відкрили вже друге кримінальне провадження. Крім нещасного випадку розслідуватимуть ще й ненадання допомоги людині у небезпеці.
Про це повідомляє ТСН.
Так, з'ясувалося, що на Рівненщині 34-річна породілля померла через втрату крові після домашніх пологів. Жінку вже у вкрай тяжкому стані доправили до лікарні. Там медики не змогли врятувати жінку.
Правоохоронці розповіли, що жінка вирішила народжувати вдома під наглядом так званої духовної акушерки, яка не мала медичної освіти. Також біля породіллі перебував її чоловік та сестра. Після пологів у жінки почалася кровотеча. Медиків викликали тільки за три години, коли вже було запізно.

Лікарня, скріншот
Лікарня, скріншот

Тим, хто своєчасно не звернувся до лікарів, тепер загрожує до 5 років за ґратами. Наразі новонароджений хлопчик перебуває у реанімації під наглядом медиків. Також зазначається, що у жінки залишився ще старший семирічний син.
Варто нагадати, що ця трагедія сталася 23 січня. Породіллю у важкому стані доправили швидкою до міського пологового будинку на вулиці Медичній. Виявилося, що вона вирішила народити другу дитину вдома. Вона заздалегідь домовилася із так званою “духовною акушеркою”. Народивши хлопчика, вагою понад 4,5 кг, у породіллі почалася сильна кровотеча.
Як розповіла головна лікарка КНП “Пологовий будинок” Світлана Муравська, породілля понад три години після народження дитини стікала кров’ю, а “духовна акушерка” не вживала жодних заходів.

Нагадаємо, раніше Українка померла від крововтрати після пологів вдома: "акушерка" тільки спостерігала

Як повідомляє портал Знай у Рівному при домашніх пологах померла послідовниця зірки Instagram, залишивши двох дітей

Також Знай писав, що Киянин прийняв пологи у дружини на задньому сидінні, Залізний чоловік: "тужся, дихай!"

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще