У суботу зранку,23 січня, в десятках міст Росії почалися багатотисячні мітинги опозиції на підтримку затриманого Олексія Навального.

Про це повідомляють непідконтрольні владі російські ЗМІ.

Фото та відео протестів також масово публікують учасники з різних міст Росії.

Протести розпочиналися мирно, однак наразі відомо, що людей вже почав жорстко затримувати ОМОН. Беззбройних людей жорстоко б'ють палицями, і ситуація загалом нагадує літні протести в Білорусі.

Росіяни вийшли на підтримку Олексія Навального, скріншот відео

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На під'їздах до Москви помітили бронетехніку - БТРи у супроводі поліції. Після обіду також стало відомо, що в російській столиці затримана дружина опозиціонера Юлія Навальна.

Однак перші затримання почалися ще фактично до початку акцій на Далекому Сході Росії у Хабаровську. Судячи з кадрів, опублікованого місцевим штабом Навального, на мітинг на площі Леніна в Хабаровську прийшли щонайменше кілька сотень людей.

Однак, незважаючи на мирний характер акції, на людей накинулися омонівці з палицями - на кадрах видно, як десятки людей втікають від поліції. Також є відео побиття людей поліцією, повалення на землю і доправлення в автозаки.

Згодом місцеве видання "ОВД-Инфо" опублікувало фото затриманих у відділку, їхній знайомий передав, що людей били палицями.

Затримання у Хабаровську, скріншот відео

Мітинг за Навального у Москві розпочався о 13:00 за київським часом на Пушкінській площі, однак затримувати людей поліція почала ще до початку заходу.

"Поки що чисельність учасників акцій перевершує всі очікування. Дуже багато людей!" - написала Команда Навального про всі акції по країні.

Поліція в різних містах закликає людей припинити мітинги та погрожує фізичною силою і адміністративною відповідальністю.

Варто нагадати, що Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня після тривалого лікування у Німеччині через отруєння "Новичком". Його одразу арештували.

Загалом акції на підтримку Навального заплановані у понад 60 містах Росії. У Путіна кажуть, що вони не санкціоновані й обіцяють їх "негайно придушувати".

Раніше повідомляли, Пєсков заявив, що Путін колотиметься: "Ми вправі".

Як повідомляв Знай.uа, після того, як Навальному залізли в труси, він зайнявся інста-фліртом.

Знай.uа писав, у Львові Путіну подарували Крим.