У "Львівгаз" незабаром влаштують перевірку, через скаргу пенсіонера, якому нарахували 117 тисяч грн боргу.
Про це повідомляє інформаційний портал "zaxid.net".
Так, стало відомо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) здійснить виїзну перевірку найбільшої газорозподільчої компанії Львівщини – АТ «Львівгаз».
Зазначимо, що до НКРЕКП наприкінці 2020 року надійшли дві скарги від жителів Львівської області про порушення «Львівгазом» вимог законодавства та чинної ліцензії на розподіл природного газу. Так, пенсіонер Богдан Пристаюк із села Підгірці Стрийського району поскаржився, що йому нарахували 117,4 тис. грн боргу через нібито несанкціоноване втручання в роботу лічильника.

Фото: Львівгаз
Фото: Львівгаз

Він пояснив, що в його домі стояв старий газовий лічильник, який фахівці «Львівгазу» забрали на повірку. Як розповідав син пенсіонера Володимир Пристаюк в коментарі Expres.online, спочатку перевіряльники склали акт про те, що прилад обліку перебуває у справному стані. Але за місяць «Львівгаз» повідомив їм, що раптово було виявлено відсутність нижньої частини заводської пломби, отже це означає, що було заборонене законом втручання в роботу лічильника. Опісля компанія донарахувала пенсіонерові понад 12 тис. м3 нібито спожитого газу на суму 117,4 тис. грн.
За словами пенсіонера на його родину чинили тиск із вимогами сплатити борг, з яким вони не були згодні. Тому Богдан Пристаюк написав скаргу до НКРЕКП, де вказав, що вважає незаконним донарахування газу на 117,4 тис. грн, оскільки інспектори компанії кілька років не проводили повірки його лічильника, хоча були повинні робити це відповідно до законодавства. У НКРЕКП вказали на відсутність підстав для нарахування необлікованих кубометрів газу. Комісія зобов’язала «Львівгаз» врегулювати конфлікт, однак газорозподільна компанія вимог не виконала і не скасувала боргу.
Через це споживач у листопаді 2020 року написав нову скаргу до Нацкомісії. Після її розгляду НКРЕКП ухвалила рішення про проведення виїзної перевірки львівської компанії.
Наразі про конфлікт із «Львівгазом» другого скаржника Н.І. Войціховської інформації у відкритих джерелах наразі немає.

Нагадаємо, раніше від цієї цифри залежить ваша пенсія: ПФУ оприлюднив ключовий показник

Як повідомляє портал Знай львів'яни в лютий мороз оточили ОДА, пахне газом і люттю: "звідки такі тарифи?

Також Знай писав, що автор петиції про тарифи ніяк не може зупинити геноцид: кількість все не переросте в якість

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще