Українська письменниця Олена Герасим'юк стала на захист ветеранки АТО Вікторії Котеленець, яку затримали за підозрою у співпраці з бойовиками, коли вона отримувала посвідчення учасника бойових дій в Міністерстві ветеранів.

"Коли я дізналась, що Вікторію ЗААРЕШТУВАЛИ В БУДІВЛІ МІНІСТЕРСТВА У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ ПІД ЧАС ОФІЦІЙНОГО ВРУЧЕННЯ УБД, мою свідомість на кілька хвилин спаралізувало. Це нечувано - кинути людину за грати лише тому, що слідчому Баренчуку Дмитру ЗДАЛОСЯ, що Вікторія схожа на сєпаршу, яка конвоювала полонених у Донецьку в 2014 році" - написала письменниця Олена Герасим'юк на своїй сторінці у фейсбук.

Фото: Вікторія Котеленець, Facebook
Фото: Вікторія Котеленець, Facebook

Письменниця відмічає, що рівень некомпетентності правоохоронців просто вражає. Все через те, що головним доказом до причетності Вікторії Котеленець до вказаних злочинів є схожа зовнішність.

"Чоловік Вікторії Анатолій Котеленець розповів, що СБУ та МВС не раз перевіряли та проводили обшуки у них вдома саме через схожість з конвоїршою. За його словами, жодних доказів причетності Вікторії до того ганебного злочинного дійства не було знайдено. Суд над Вікторією був фактично таємним. Навіть родичів не пустили. Арешт доброволиці, яка за хвилину перед тим офіційно отримала статус учасниці бойових дій, звучить для нас як наказ здатись. Мовляв, інакше буде з вами як з Вікторією, і що ви нам зробите? Тепер ми всі у стані бойової готовності - і здаватись перед ними не збираємось", - зазначила вона.

Також Герасим'юк зазначила, що центр Миротворець вже давно встановив справжню особу сепаратистки, її звуть Сухова Ольга.

Скріншот посту у фейсбук