Стало відомо про те, що у Львові можуть ввести комендантську годину. Правда це чи ні, з'явився офіційний коментар.

Таким чином, повідомляється, що на думку заступника міністра охорони здоров'я львів'янка Ірина Микичак вважає, що вводити комендантську годину в Україні зараз немає сенсу.

Вона каже, що дуже складно уявити, що Україна скористається досвідом європейських або азіатських країн, особливо на тлі запрошення на кшталт "Все на Різдво до Львова".

Львів, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Львів, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Про це вона розповіла в інтерв'ю інформаційному порталу "Твоє місто"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Всім зрозуміло, що навіть незважаючи на заборони, народ і далі буде відвідувати нічні клуби, різні заходи, корпоративи. Всі думають, що ніхто з їхнього оточення не хворіє, а в публічних місцях вони обережні. Але, звичайно ж, як показує практика, це відбувається не так.

Зимовий Львів, фото: скріншот з відео
Зимовий Львів, фото: скріншот з відео

Українцям потрібно мати уявлення карантину, а також інстинкт самозбереження у власній голові.

Перш за все, всі карантинні обмеження варто дотримуватися заради себе, носити маску, мити руки, тримати дистанцію.

Між європейцями і українцями є суттєва різниця, так як там дотримуються всіх законів, і встановлюють всі карантинні обмеження так, щоб захистити людей, а не так, щоб це було зручно для бізнесу.

Також, Ірина Микичак вважає, що ввести локдаун на різдвяний період було б помилкою, так як ніхто не дотримувався б все одно карантин, святкування б не зупинилися.

Нагадаємо, Степанов пояснив, чим небезпечні шкарпетки на локдауні:"батько карантинізму".

Раніше повідомляли, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун: що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин.

Як повідомляв Знай.UА, киян попросили "вийти" з метро і маршруток на час локдауна.