Стало відомо про те, як правильно зустрічати Різдво. Священик дав кілька порад.

Таким чином повідомляється, що Різдво - дуже особливе свято. Підготовка до нього триває весь пост, а посилено останні кілька днів.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

У день самого свята дуже важливо підготуватися до служби, яка пройде вночі.

Священик радить по можливості відвідати всі статутні святкові богослужіння. Вони починають проходити з 6 січня. У саме Різдво слід прийти на велике повечір'я і утреню і, природно, на Божественну літургію.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Потрібно також виспатися заздалегідь, щоб не заснути на нічній Літургії. Можна лягти спати вдень, щоб вистояти всю ніч на богослужінні.

Про сповіді варто домовитися заздалегідь, щоб не простояти всю службу в черзі. А ще краще, зробити це напередодні Різдва.

Не потрібно міняти богослужіння і молитву на 12 пісних страв, так як це традиція не Євангельська, і не літургійна.

І далі наступна порада: не перетворюйте Різдво в якийсь кулінарний свято, перш за все Різдво-духовне свято, і якщо ви дотримувалися посту, то здоров'я може надірватися після рясного застілля.

Співати Богу потрібно розумно, тому всі Псалми потрібно почитати усвідомлено, і знайти текст, переклад. Це допоможе усвідомити всю силу і сенс.

Храми на різні свята переповнені, але, найбільше людей саме на Різдво і Великдень. Багато хто приходить для того, щоб поставити свічку, так як вважають це своїм обов'язком, але буває так, що свічники переповнені. В такому випадку краще буде гроші, які ви планували витратити на свічки, покласти в ящик з пожертвами.

Нагадавши, що подивитися на Різдво: список найкращих українських фільмів

Як повідомляв "Знай", рятувальники застерегли українців від небезпеки перед Різдвом: строго заборонено

Знай писав, Ніколи не просіть цього у Бога: повний список заборон в молитвах перед Різдвом