У Львові священник храму Святого Духа, що на Левандівці, переписав церкву на доньку, і тепер парафіян не випускають молитися, бо церква, яку вони самі збудували тепер у приватних руках.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу НТА.
Так, стало відомо, що у Львові священник переписав церкву на доньку, а ділянку під нею – в іпотеку на зятя. І тепер людей не впускають до храму, який вони збудували самі. Щоб промовити молитву хоча б біля церкви парафіяни змушені пробиратися крізь хащі, адже попередній настоятель церкви змінив замки й нікого не впускає.

Скриншот відео НТА

Недільну службу просто на вулиці проводить новий священник отець Олег, його призначили замість Павла Гуруйка, який таємно приватизував храм.
Громада довго навіть не здогадувалася, що храм, який вони самі збудували та земельна ділянка під ним перейшла у приватну власність. Дізналися про це лише під час переходу з української автокефальної церкви в православну церкву України. Тоді потрібно було перереєстровувати святиню, але Павло Гуруйко затягував з цим. Але згодом виявилося, що за документами парафіяни без церкви ще з 2009 року.

Скриншот відео НТА

Після того як громада про все дізналася Гуруйко замінив замки й тепер не пускає людей до церкви. Місцеві жителі повідомили про це до правоохоронців. Тепер люди змушені молитися на вулиці, адже до храму їм доступу немає.

Нагадаємо что молитва на роботі: як зберегти духовне життя у важкі будні

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", священик-качок вирішив балотуватися на вибори, але його жорстко покарали

Також, "Знай.ua" писав, що церкви переконують, що молитва сильніша за вірус