Львівська лікарня швидкої медичної допомоги стала другим медичним закладом в Україні, де пересаджують печінку.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук повідомив гендиректор медзакладу Олег Самчук.
Так, стало відомо, що 27 грудня вперше на Західній Україні відбулася трансплантація печінки відбулася. При цьому Львівська лікарня швидкої медичної допомоги стала другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції.

Фото: Олег Самчук

"Донор - 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. Розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство. Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, яка мала цироз. Орган уже був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація. Щоб її виконати, на наше запрошення з Києва приїхала команда Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з нашими спеціалістами. Вона тривала одинадцять годин!", - написав Олег Самчук.

Фото: Олег Самчук

У цей самий час у трьох інших операційних львівські медики проводили трансплантацію серця та нирки від цього ж донора. Нирки отримали мешканці Тернопільської області: 35-річна жінка та 47-річний чоловік. Серце пересадили 45-річному одеситу.

Фото: Олег Самчук