Стало відомо про те, що у Львові чоловікові пересадили серце жінки. Медики врятували йому життя.

Стало відомо про те, що у Львові в п'ятницю, 25 грудня, жителю Мукачева пересадили серце жінки. Про це розповів мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Це вже четверта трансплантація, яка проводиться у Львові, і особлива гордість за те, що цього разу проводив її завідувач відділення кардіохірургії Роман Домашич.

Донором стала жінка, вона потрапила до лікарні з важким інсультом. А отримав нове серце 30-річний мешканець Мукачева. Вся операція обійшлася йому абсолютно безкоштовно. Це допомогло врятувати йому життя.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ця операція наблизила Україну до ще однієї мети-щоб трансплантація органів стала буденною справою, і з цим ніколи не виникало проблем.

Варто відзначити, що всього влітку у Львові провели першу трансплантацію серця. І ось, станом на сьогоднішній день їх вже чотири.

Повільно, але впевнено наближаємося до успіху.

Тим часом першу операцію з пересадки серця провели у Рівному у п'ятницю, 18 грудня. Вона зайняла 7,5 годин, протягом яких 15 лікарів з Рівненської центральної міської лікарні та Національного інституту хірургії та трансплантології імені Олександра Шалімова працювали не покладаючи рук.

Нагадаємо, українцю пересадили серце загиблого чоловіка, львівські хірурги створили диво

Як повідомляв портал Знай.uа, вертоліт з донорським серцем впав на лікарню, але операцію не зупинили