У Львівській Обласній Дитячій Клінічній Лікарні Охматдит хірурги прооперували гігантське утворення яєчника завбільшки з баскетбольний м’яч.
Про це повідомляє "Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит" у фейсбук.
Так, стало відомо, що у Львові хірурги успішно прооперували 14-річну дівчинку. Вона була активною та займалася спортом і маже ніколи не скаржилася на здоров'я. Але, в якийсь момент вона відчула ниючий біль у животі. Мама вирішила не ігнорувати доньчину скаргу і повела доньку до лікаря. На УЗД черевної порожнини лікарі побачили гігантське утворення яєчника, яке займало ледь не весь живіт - кистома. Невдовзі дівчинку скерували до ОХМАТДИТу.

Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

"Це не рідкісний випадок. Утворення в гінекологічній сфері підступні, при такій патології болі можуть бути або не бути - незалежно від розміру утворення. Може бути дуже боляче, але утвір невеликий і навпаки, при великих утвореннях біль може зникати або не бути. Виявляють його на УЗД, як випадкова знахідка", - пояснює дитячий гінеколог ОХМАТДИТу, доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології ЛНМУ, головний експерт з дитячої гінекології Львівщини Elina Chaykivska .

Вчора пацієнтку прооперували. Утворення забрали, Всі органи вдалося зберегти. У ОХМАТДИТі такі операції роблять лапароскопічно, тобто без розрізу через увесь живіт.
Медикам вдалося повністю видалити гігантське утворення з яєчника. Воно було просто величезних розмірів - вагою до 5 кг, містило до 5 літрів рідини. За попередніми даними, утворення доброякісне.
Зараз дівчинка почувається добре, вона перебуває з мамою у палаті, а вже зовсім скоро поїде додому.

Нагадаємо, у Києві "герой парковки" став на шляху швидкої допомоги - "Я тут живу, мені треба!"

Як повідомляв портал Знай.ua, На Прикарпатті вбиті дороги Шмигаля паралізували швидку: "Як рятувати людей?".

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Також Знай.ua писав, На Хмельниччині медики ледь не вбили молодого хлопця під носом у копів.