Сина лікаря, який помер від COVID-19, перевели на державне навчання у Львівському медуніверситеті.

Про це повідомляє інформаційний портал “Еспресо.Захід”.
Борис Венжинович є сином лікаря Почаївської центральної районної лікарні, який помер, рятуючи людей від коронавірусу. Зараз він навчається на 4 курсі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Нещодавно його перевели з платного навчання на бюджетне місце. Ще додатково хлопець отримає грошову допомогу від університету.

“Рішення прийнято 3 грудня за зверненням від МОЗ. Тобто вже від грудня його мають перевести на державне навчання. Це нам вдалося за рахунок наявності вакантних місць в університеті. Також студент написав заяву про грошову допомогу через скрутне матеріальне становище у зв’язку зі смертю батька. Ми зробили все, що могли, щоб підтримати родину загиблого лікаря”, – розповів відповідальний секретар приймальної комісії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, доцент Роман Фафула.

Іван Венжиновч Фото: ФБ/Почаївська РКЛ

Батько студента ЛНМУ Іван Венжинович займався лікуванням хворих із СOVID-19. Фото медика з написом “Дякуємо за життя” було розміщене на білбордах по всій країні. Терапевт Іван Венжинович працював у Почаївській районній лікарні після закінчення медвишу. Люди, які знали Венжиновича особисто, розповідають, що в Почаєві він був легендою. Щоб потрапити до нього на прийом, місцеві вистоювали довжелезні черги.
Як повідомляє Bihus.Info, грошові виплати від держави отримали лише близько двох десятків родин померлих від COVID-19 лікарів, хоча за час пандемії хвороба забрала життя більше двох сотень медичних працівників.