Вже не за горами новорічні свята і всі господині нашої країни почнуть ламати голову, що ж такого приготувати на святковий стіл. Адже до такої події потрібно готувати тільки найкращі і перевірені рецепти, які припадуть до душі кожному домочадцю.
Пропонуємо вам приготуємо незвичайний варіант холодцю. Фішка цього рецепта в тому, що його можна приготувати напередодні свята, а потім просто поставити на стіл.

Свиняча ніжка - 1,8 кг
Теляча ніжка, м'якоть-1,8 кг
Часник - 8 зубків
Морква - 400 г
Цибуля ріпчаста - 700 г
Лавровий лист - 2 гілочки (приблизно 10 шт.)
Зелень петрушки - 10 г
Сіль ( морська) - за смаком
Перець чорний горошком-2 ст. ложки
Запашний перець горошком - 15 шт.
Вода-6 л
Яйця - 8 шт
Спосіб приготування


Воду доводимо до кипіння. Кладемо м'ясо в киплячу воду. Зменшуємо вогонь і залишаємо на 20-30 хвилин, поки не з'явиться шум (піна на поверхні). Збираємо шум і додаємо в бульйон моркву, цибулю, лавровий лист, перець і сіль. Ми залишаємо нудитися на повільному вогні 6 годин. Потім виймаємо цибулю і продовжуємо варити ще 4 години.

Виймаємо моркву. Виймаємо з бульйону м'ясо, даємо йому охолонути. Бульйон проціджуємо через марлю або через сито з паперовим рушником. Часник очищаємо і розчавлюємо в проціджений бульйон. При необхідності досолюємо.

На дно порційної формочки наливаємо бульйон, кладемо половинку яйця, зрізом вниз. М'ясо відокремлюємо від кісток і розбираємо на дрібні шматочки. Зверху рівномірно викладаємо м'ясо.

Застиглий холодець подаємо до столу. Приємного апетиту!

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадавши, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця в холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.uа" писав, 5 закусок до Нового року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.