74-річна львів’янка стала переможницею Всеукраїнського диктанту.


Як розповіла переможниця, вона вже вдвадцяте бере участь у радіодиктанті, повідомляє “Українське радіо”.

9 листопада в День писемності та мови тисячі слухачів “Українського радіо” разом написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. 16 грудня у прямому ефірі “Українського радіо” оголосили переможців радіодиктанту. Лише одна українка зуміла написати радіодиктант без жодної помилки. Це 74-річна лікарка-бактеріологиня зі Львова Гоянюк.

Радіодиктант, фото: кадр з відео
Радіодиктант, фото: кадр з відео



“Цього року радіодиктант пишу 20 раз. І це для мене свято! У цей день я вимикаю усі телефони, налаштовую диктофон для запису радіодиктанту і чекаю на цю урочисту мить. Потім перевіряю написаний текст та уважно слухаю інтонацію диктора. Багато разів мені щастило і я писала диктант без помилок. Любов до української мови мені прищепив мій батько, який викладав українську мову та літературу”, — поділилась учасниця.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Христина Гоянюк


Загалом, організатори отримали близько 16 тисяч листів. З них близько 14 тисяч — електронною поштою, ще 2 тисячі робіт надішли у паперовому вигляді.

Усього було визначено 17 переможців Загальнонаціонального радіодиктанту, які припустилися по 0-2 помилки.

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, на "Запорізькій Січі" відкриють новий інтерактивний майданчик.

Також Знай.uа писав, що у Дніпрі виявлено три занедбані лікарні, від яких душа йде в п'яти.