Родина зі Львова мандрує Україною і Європою та пропагує середньовічні традиції. Родина з трьома дітьми намагається бодай частково вести спосіб життя пращурів.
Щотижня родина Іванців на кілька днів з шатром переселяються до лісу. Беруть участь у різних історичних фестивалях та реконструкціях. Львів'яни запевняють, що так хочуть зберегти українську культуру. Родина також намагається готувати їжу за середньовічними рецептами, передає "5 канал".

Скріншот

Перші та другі страви їдять з глиняного посуду. Обов’язковим елементом наметування є стиль одягу. Його виготовляє сама Марія, детально вивчаючи стародавні гравюри.
Родина Іванців має три доньки: 5-річну Ярину, 3-річну Юнону та однорічну Мелану. Іграшки у малечі далекі від сучасних. Вони граються керамічними пташками та різноманітними іграшками з дерева.
Ярема, головам сімейства, 15 років захоплюється історичною реконструкцією. Віднедавна до цього долучилася й дружина. Хобі подружжя перетворило на роботу та спосіб життя. Зараз вони з шатром мандрують Україною та за кордоном.

Скріншот

"Середньовічний спосіб життя посеред міста, чому би й ні, романтика. Сучасне життя: діти, школа – від цього відмовитися можна на день на два, але ж не постійно", - вважає львів’янин Юрій Городиський.

Реконструктори запевняють: так хочуть зберегти культуру пращурів та показати її іншим. Надалі родина мріє побудувати глиняну хату якомога далі від міста.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще