Львів’ян обурила російськомовна реклама в історичному центрі міста.

Про це написав львів'янин Dmytro Blagiy на сторінці спільноти «Варта 1» у соціальній мережі фейсбук.
Так, стало відомо, що місцевих жителів обурила російськомовна реклама у Львові на вулиці Ваговій. Тому небайдужі містяни зареєстрували скаргу на гарячу лінію міста Львова.

Фото: ФБ/Варта 1

"Як ви ставитесь до російськомовної реклами на екрані, що на вулиці Ваговій? Зареєстрував скаргу на Гарячій лінії міста. Подзвонив керівник цієї мережі і питав скільки мені заплатили, за те що я поширив інформацію про їхню російську рекламу. Він з Харкова, мабуть, не звик і не розуміє що можуть бути люди, котрі діють з понять патріотизму і національної гідності, а не меркантильних цілей. А треба було всього лише продумати, що у Львові люблять говорити і бачити всюди саме українську", – зазначає львів'янин.

Скріншот

Варто відзначити, що вулиця Вагова розташована у Шевченківському районі міста Львова. Сполучає проспект В’ячеслава Чорновола з вулицею Пантелеймона Куліша. Житлова забудова вулиці складається переважно з триповерхових будинків у стилі класицизм кінця XIX — початку XX століть, що розташовані з непарного боку вулиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Викинемо за телячу мову" : у Слов'янську нардеп влипла в мовний скандал у маршрутці.

Як повідомляє портал Знай.uа Ввчителька української школи публічно присоромила дитину за рідну мову: "Не реви!". Інцидент трапився на одному з уроків викладачки.

Також "Знай.uа" писав, що "По-українськи незручно": знаменитий київський бар опинився в епіцентрі мовного скандалу. Дівчина радилася з барменом, який напій їй вибрати.