Останнім часом в Україні стає все більше і більше шанувальників японської кухні. Однак, приготувати суші можна просто не виходячи з дому для затишних посиденьок з сім'єю або друзями.
Приготування суші не займе у вас занадто багато часу, проте ця страва подарує вам багато задоволення і неповторний смак. А ще ви можете заощадити, адже така страва в ресторані коштує чимало. Цим рецептом поділилися в фесбук-групі "Що приготувати на вечерю?"
Нам знадобиться:
- упаковка норі (5шт)
- червона риба 200 грам
- вершковий сир 1/2 упаковки
- огірки 2 штуки
Для рису:
- рис для суші 1 стакан
- вода 1 стакан
- рисовий оцет 2.5 ст. л
- цукор 1ч.л
- сіль 0.25 ч. л
Спосіб приготування:
Для початку потрібно приготувати рис. Його потрібно промити холодною водою кілька разів. Потім залийте холодною водою і поставте на максимальний вогонь і доведіть до кипіння.
Як тільки закипить - зменшіть вогонь до самого мінімального і варіть 15 хвилин. Після чого вимкніть вогонь і залиште каструлю на гарячій плиті ще на 15 хвилин. Змішайте в мисці рисовий оцет, сіль, цукор, готовий рис залийте цією сумішшю і перемішайте.
Готовий рис викладаємо на лист норі і добре розподіляємо його. Потім викладаємо рибку, огірок і вершковий сир. Один кінець норі трохи змочуємо водою і скручуємо рол. Готовий рол потрібно розрізати не кілька шматочків. Так потрібно повторити з кожним листом норі.