Багато людей в Україні є ласунчиками, проте іноді магазинні торти та тістечка набридають. Саме тоді на допомогу приходять старі перевірені бабусині рецепти, які нікого не залишать байдужим.
Саме тому пропонуємо вам приготувати ароматний пляцок «Вишня під снігом» з горіхами та вишнями, рецептом якого подилилися на youtube-каналі "Разом за столом". Цей пиріг подарує вам незабутній смак та аромат і стане вашим улюбленим десертом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 370 г пшеничного борошна
- 6 г розпушувачу
- 140 г вершкового масла/маргарину
- 2 яйця
- 40 г сметани
- 130 г цукру
Начинка для коржа:
- 200 г маринованих вишень без кісточок
- 150 г волоських горіхів (+50 г для оздоби країв)
- 3 білки
- дрібка солі
- 130 г цукру
- 1 ч.л кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л какао
Крем:
- 3 жовтки
- 300 мл молока
- 70 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 200 г масла
- 100 г згущеного молока
Спосіб приготування:
Коржі: Яйця, цукор, сметану та масло збити до однорідності. Додати борошно, розпушувач, замісити тісто. Воно повинне бути м’яким.
Тісто розділити на дві частини. 1/3 частину тіста відкласти у морозильну камеру на 20-30 хв. 2/3 частини розкачати товщиною 4-5 мм, помістити на деко розміром 25×35 см, сформувавши боки коржа висотою до 1.5 см. Тісто посипати какао, викласти вишні та дрібно нарізані горіхи.
Яєчний білок збити з дрібкою солі та цукром до рідкої білої маси (до густої піни збивати не потрібно). Додати крохмаль. Білкову масу вилити на вишні та горіхи та притерти зверху тістом з морозильної камери. Випікати при 180 °С протягом 25 хв.
Приготування крему: Жовтки, цукор, ванільний цукор та крохмаль ретельно перемішати до однорідності (або збити ручним міксером), додати молоко та поволі довести до кипіння. Вимкнути нагрівання та залишити на гарячій плиті ще на 3-5 хв, щоб крохмаль добре заварився, помішуючи. Заварений крем охолодити та поставити у холодильник на 20-30 хв.
Масло кімнатної температури збивати міксером на великих швидкостях до однорідної пухкої маси зі згущеним молоком протягом 10-12 хв. Невеликими порціями, по ложці, додавати охолоджений заварний крем, постійно збиваючи міксером ще протягом 10-12 хв. Крем повинен бути дуже пухким та «легким».
Складання пляцка: Охолоджений корж із горіхами та вишнями розрізати на 2 частини (пляцок складатиметься з двох шарів). ¾ частини крему помістити між двома коржами, ¼ використати для обробки боків пляцка, які по тому обсипати перетертими горіхами.
Верх пляцка присипати цукровою пудрою та поставити у холодильник на 12-24 години. Смачного!