Багато людей в Україні є ласунчиками, проте іноді магазинні торти та тістечка набридають. Саме тоді на допомогу приходять старі перевірені бабусині рецепти, які нікого не залишать байдужим.

Читайте Знай в Google News!
Саме тому пропонуємо вам приготувати ароматний пляцок «Вишня під снігом» з горіхами та вишнями, рецептом якого подилилися на youtube-каналі "Разом за столом". Цей пиріг подарує вам незабутній смак та аромат і стане вашим улюбленим десертом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 370 г пшеничного борошна
- 6 г розпушувачу
- 140 г вершкового масла/маргарину
- 2 яйця
- 40 г сметани
- 130 г цукру
Начинка для коржа:
- 200 г маринованих вишень без кісточок
- 150 г волоських горіхів (+50 г для оздоби країв)
- 3 білки
- дрібка солі
- 130 г цукру
- 1 ч.л кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л какао
Крем:
- 3 жовтки
- 300 мл молока
- 70 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 200 г масла
- 100 г згущеного молока
Спосіб приготування:
Коржі: Яйця, цукор, сметану та масло збити до однорідності. Додати борошно, розпушувач, замісити тісто. Воно повинне бути м’яким.

Скріншот

Тісто розділити на дві частини. 1/3 частину тіста відкласти у морозильну камеру на 20-30 хв. 2/3 частини розкачати товщиною 4-5 мм, помістити на деко розміром 25×35 см, сформувавши боки коржа висотою до 1.5 см. Тісто посипати какао, викласти вишні та дрібно нарізані горіхи.

Скріншот

Яєчний білок збити з дрібкою солі та цукром до рідкої білої маси (до густої піни збивати не потрібно). Додати крохмаль. Білкову масу вилити на вишні та горіхи та притерти зверху тістом з морозильної камери. Випікати при 180 °С протягом 25 хв.
Приготування крему: Жовтки, цукор, ванільний цукор та крохмаль ретельно перемішати до однорідності (або збити ручним міксером), додати молоко та поволі довести до кипіння. Вимкнути нагрівання та залишити на гарячій плиті ще на 3-5 хв, щоб крохмаль добре заварився, помішуючи. Заварений крем охолодити та поставити у холодильник на 20-30 хв.

Скріншот

Масло кімнатної температури збивати міксером на великих швидкостях до однорідної пухкої маси зі згущеним молоком протягом 10-12 хв. Невеликими порціями, по ложці, додавати охолоджений заварний крем, постійно збиваючи міксером ще протягом 10-12 хв. Крем повинен бути дуже пухким та «легким».
Складання пляцка: Охолоджений корж із горіхами та вишнями розрізати на 2 частини (пляцок складатиметься з двох шарів). ¾ частини крему помістити між двома коржами, ¼ використати для обробки боків пляцка, які по тому обсипати перетертими горіхами.
Верх пляцка присипати цукровою пудрою та поставити у холодильник на 12-24 години. Смачного!
Відеорецепт можна переглянути тут.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів